Comments are off for this post

ПОЧИЊЕ ПРОДАЈА КОМПЛЕТА УЛАЗНИЦА ЗА 31. БЕОГРАДСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ!

Share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn

31.BJF-255x140

Дом омладине Београда са задовољством објављује почетак продаје комплета улазница за 31. Београдски џез фестивал (БЏФ),који ће се одржати од 27. октобра до 1. новембра 2015. године. За наше најверније посетиоце и највеће љубитеље џеза, спремили смо врло ограничен број ваучера са специјалним попустом:  у продаји су, по први пут, комплети улазница за Поноћни програм у сали Американа, по цени од 1000 динара (за најмање 6 концерата), као и комплети улазница за Главни програм по цени од 2500 динара (за најмање 6 концерата).

Ваучери за комплете улазница за 31. Београдски џез фестивал су у продаји на Благајни Дома омладине Београда и преко ЕВЕНТИМ мреже.

Овогодишњи фестивал наставиће са традицијом довођења најбољих нових аутора, најпопуларнијих џез музичара и звезда, као и свих протеклих година. Циљ нам је да, као осматрачница уметничких токова, држимо нашу средину у свакодневном контакту са најзначајнијим збивањима у овој музичкој области и срећни смо што је друштвена заједница препознала драгоценост ове мисије. Највеће признање које смо икад добили била је верност и подршка наше публике – она се сваке године од обнављања фестивала 2005. враћала у све већем броју, носећи нас и усмеравајући ка новим постигнућима.

Београдски џез фестивал је најстарији и најугледнији домаћи џез фестивал – прво издање одржано је у јесен 1971. године, као филијала Њупорт џез фестивала. Обележавање великог јубилеја, 30. БЏФ, поклопило се прошле године са прославом 50. годишњице Дома омладине Београда, културне институције која је од самог почетка организовала фестивал. На главном и пратећем програму је учествовало близу 100 извођача из 16 земаља, у оквиру 18 састава. О фестивалу је, осим домаћих представника медија, извештавао рекордан број новинара из 15 земаља: САД, Велике Британије, Италије, Холандије, Пољске, Летоније, Русије, Аустрије, Немачке, Швајцарске, Шпаније, Румуније, Хрватске, Македоније и Босне и Херцеговине. Фестивал је прошлог лета постао члан Europe Jazz Network (EJN), постајући први члан ове истакнуте међународне мреже из наше земље. Веома је значајно напоменути да је позив да приступимо ЕЈН дошао са њихове стране, разумевајући да је Београдски џез фестивал она српска џез институција која је овој мрежи најпре потребна.

Београдски џез фестивал је манифестација од посебног значаја за Град Београд, који је и оснивач ове манифестације.